نان پر مصرف ترین، ارزانترین، سالمترین و خوش خوراک ترین ماده غذایی مورد استفاده انسان در جهان و ایران می باشد و فرآوری صحیح آن فواید آن را دوچندان میکند.
از آنجا که در کشور ما نان، بخش عمده ای از غذای روزانه خانوارها را تشکیل می دهد از این رو هزینه های این ماده غذایی در اقتصاد خانوار و کیفیت آن در سلامت خانواده بسیار اثرگذار است. در سال حدود11 ميليون تن گندم در كشور توليد ميشود كه 3 ميليون تن آن به ضايعات نان تبديل ميشود. طبق آمار فائو ايران مقام نخست مصرف نان در جهان را دارد. اين در حالياست كه ميانگين سرانه مصرف نان در جهان حدود 65 تا 70 كيلوگرم است، اگر دور ريز نان هر ايراني را حساب كنيم ميبينيم كه حدود 50 كيلوگرم از آن هدر رفته است. به عبارت ديگر هر ايراني در سال به اندازه سه چهارم مصرف متوسط يك نفر در جهان، نان هدر ميدهد.
از سوی دیگر ایران در مرکز پیدایش و زراعی سازی گندم و جو قرار دارد و ارقام بومی منحصر به فردی در ایران همچنان کشت می شود. توجه به این ذخایر وراثتی ارزشمند می تواند به غنی سازی پتانسیل ژنتیکی ارقام اصلاح شده گندم و بهبود کیفیت نان و افزایش تولید که یکی از ضرورت های راهبردی آینده جهان است کمک نماید.
هدف برگزار کنندگان این همایش گرد هم آوردن صاحب نظران و اندیشمندان این عرصه جهت تبادل اطلاعات خود و بررسی چالش های پیش روی تولید و فرآوری انواع نان، تغییر شیوه های آماده سازی نان در جهت کاهش ضایعات، ارائه راهکارهایی برای بهبود کیفیت نان و جلب توجه مسئولان و سیاستگذاران به مشکلات موجود و چالش های آینده این صنعت است.